Home > Doe mee > Doe mee als mentor of docent

Wat is het nut van het MZO voor de mentor?

 

  • Het Motivatiezelfonderzoek geeft het mentorgesprek een duidelijke richting, doordat u over concrete kwaliteiten en problemen kunt praten met de leerling. De uitslag geeft handvatten aan de mentor èn de leerling om een plan van aanpak te maken, dat realiseerbaar is. Onze handleidingen en trainingen helpen bij het vinden van de juiste aanpak.

  • Door onze vragenlijst bespaart u tijd. De leerling "bespreekt" veel onderwerpen al in de dialoog met de computer voordat het mentorgesprek plaatsvindt. Onze lijst is interactief en "vraagt als het ware door". In de totaal 400 vragen hebben we echte uitspraken van leerlingen en de meest voorkomende hindernissen verwerkt. Bovendien zijn er open vragen waar de leerling zelf antwoorden formuleert.

  • De screeningsuitslag laat aan de leerling duidelijk zien waar de schoen wringt, maar ook waar de kwaliteiten zitten t.o.v. een "gemiddelde" leerling. Daarmee is de situatieschets niet meer "de mening van de mentor of school" maar een weerslag van de mening van de scholier zelf. Dat bevordert het inzicht en de wil om mee te werken.

  • Op basis van de MZO-screening blijken leerlingen opener te vertellen over zichzelf en worden samenhangen blootgelegd die anders onbesproken blijven. De mentor spreekt niet meer over de leerling, maar met de leerling. Leerlingen vinden dat fijn omdat ze voelen dat ze 100% serieus genomen worden.

  • Het MZO is niet een test maar een coachingsmethode. Er ligt een bepaalde manier van denken aan te grondslag. Kort samengevat gaan wij ervan uit dat de leerling niet on-gemotiveerd is maar de natuurlijke motivatie door hindernissen niet kan laten zien. Deze insteek is vernieuwend omdat de leerling zelf als de "deskundige" wordt beschouwd om het probleem aan te pakken.

 

 

Waarom niet uitproberen met uw eigen school?

 

Probeer het MZO nu 1 maand gratis uit

Wat maakt het MZO voor studenten uniek?

Het MZO werkt in de praktijk

 

De MZO vragenlijst voor studenten is online, interactief en bevat 300 vragen over vele themagebieden die van belang zijn voor een succesvolle studie. De lijst is door ons ontwikkeld op basis van 25 jaar ervaring in het begeleiden van jongeren met motivatieproblemen

Overzichtelijk en concreet

 

De uitslag wordt weergegeven op één A4 in 30 gemakkelijk te begrijpen schalen die de belangrijkste redenen voor uitval in kaart brengen. Samen met de begeleider kan de student een duidelijk plan van aanpak ontwikkelen voor prestatieverbetering.

Eigen verantwoordelijkheid

 

Het MZO is geen test maar een screening die de subjectieve situatie van de student aan het licht brengt. De student wordt maximaal aangesproken op de eigen verantwoordelijkheid en kan zelf ingrijpen op die punten die echt effect hebben op het studieproces

Agenda

 

 

 

Contact

Zoek ons op social media

Copyright: Bureau Nieuw Perspectief *** Powered by CMSimple_XH ***·w3schools-css *** Inloggen ·Laatste update: