Home > Doe mee > Doe mee als orthopedagoog

Doe mee als orthopedagoog

Voor zelfstandige begeleiders, orthopedagogen en psychologen is het MZO een krachtig instrument bij alle vormen van begeleiding, coaching en therapie.

  • MZO1 geeft meteen een helder beeld van de meeste problemen waar leerlingen mee te maken hebben. Bovendien is het een prima starter voor een open en toch gericht gesprek met de jongere.
  • Met MZO2 is sterk verwant met de ZKM (Zelfconfrontatiemethode van Prof. Hermans).
  • Aangezien de vragenlijst van MZO1 gebruikt wordt als startpunt voor het vervolgtraject MZO2, is er weinig extra contacttijd nodig.
  • MZO2 kan prima gecombineerd worden met andere coachingstechnieken en levert een grote rijkdom aan mogelijkheden.

 

 Bent u ZKM-consultant? MZO2 is bijzonder geschikt voor ZKM'ers.

 

Waarom niet uitproberen met uw eigen praktijk?

 

Probeer het MZO nu 1 maand gratis uit

Wat maakt het MZO voor studenten uniek?

Het MZO werkt in de praktijk

 

De MZO vragenlijst voor studenten is online, interactief en bevat 300 vragen over vele themagebieden die van belang zijn voor een succesvolle studie. De lijst is door ons ontwikkeld op basis van 25 jaar ervaring in het begeleiden van jongeren met motivatieproblemen

Overzichtelijk en concreet

 

De uitslag wordt weergegeven op één A4 in 30 gemakkelijk te begrijpen schalen die de belangrijkste redenen voor uitval in kaart brengen. Samen met de begeleider kan de student een duidelijk plan van aanpak ontwikkelen voor prestatieverbetering.

Eigen verantwoordelijkheid

 

Het MZO is geen test maar een screening die de subjectieve situatie van de student aan het licht brengt. De student wordt maximaal aangesproken op de eigen verantwoordelijkheid en kan zelf ingrijpen op die punten die echt effect hebben op het studieproces

Agenda

 

 

 

Contact

Zoek ons op social media

Copyright: Bureau Nieuw Perspectief *** Powered by CMSimple_XH ***·w3schools-css *** Inloggen ·Laatste update: