MZO 2

MZO 2

 

Afbeeldingsresultaat voor think  iconAfbeeldingsresultaat voor arrows

 

In sommige hardnekkige gevallen heeft de screening (MZO1) te weinig effect en komt de leerling niet genoeg op gang. Dat komt omdat gesprekken en de screening altijd ingrijpen op een cognitief vlak. Maar soms wordt het gedrag van een leerling zo sterk gestuurd door gevoelens dat "begrijpen" wat er gebeurt niet voldoende is. Je moet het ook voelen.

Voor die gevallen is het MZO2 bedoeld. Het MZO2 hebben wij ontwikkeld naar analogie van de Zelf Confrontatie Methode van Professor Hermans. Voor het begeleiden van MZO2-trajecten is een uitgebreidere training nodig.

Bekijk hiernaast onze video over MZO2

 

 

Wat maakt het MZO voor studenten uniek?

Het MZO werkt in de praktijk

 

De MZO vragenlijst voor studenten is online, interactief en bevat 300 vragen over vele themagebieden die van belang zijn voor een succesvolle studie. De lijst is door ons ontwikkeld op basis van 25 jaar ervaring in het begeleiden van jongeren met motivatieproblemen

Overzichtelijk en concreet

 

De uitslag wordt weergegeven op één A4 in 30 gemakkelijk te begrijpen schalen die de belangrijkste redenen voor uitval in kaart brengen. Samen met de begeleider kan de student een duidelijk plan van aanpak ontwikkelen voor prestatieverbetering.

Eigen verantwoordelijkheid

 

Het MZO is geen test maar een screening die de subjectieve situatie van de student aan het licht brengt. De student wordt maximaal aangesproken op de eigen verantwoordelijkheid en kan zelf ingrijpen op die punten die echt effect hebben op het studieproces

Agenda

 

 

 

Meer informatie
Contact

Zoek ons op social media

Copyright: Bureau Nieuw Perspectief *** Powered by CMSimple_XH ***·w3schools-css *** Inloggen ·Laatste update: